Gerealiseerde projecten

Hier vindt u een overzicht van de projecten die we reeds realiseerden

Project 2012 Steun vrijwilligerswerk Maarten en Kelly voor weeshuis Vitory Tree Thailand :

Met dit verhaal begon eigenlijk alles. Maarten Cops en Kelly Vanderspikken besloten in 2012 hun jaarlijks verlof te spenderen aan vrijwilligerswerk in een weeshuis in Thailand. Weeshui Victory Tree wordt gerund door man en vrouw welke dokter zijn in een nabijgelegen ziekenhuis. Een groot deel van un inkomsten gaat naar het weeshuis, maar om alles draaiend te houden is hulp en financiering van buitenaf nodig. Via de Bouworde vonden Kelly en Maarten hier de plek waar ze de maand augustus wilden doorbrengen. Dit weeshuis vangt kinderen op die door hun eigen ouders achtergelaten worden.

De kinderen die het geluk hebben hier opgevangen te worden krijgen hier kansen om zichzelf te ontplooien en onderwijs te genieten.

Kelly en Maarten kochten een ticket richting Bangkok en wilden het daar niet bij laten. Het zou immers zoveel mooier zijn als ze financieel een steentje konden bijdragen aan de werking ginder.

Erwin werd er meteen warm van, en in gesprekken met Roger en later Marty groeide een trio dat een benefiet zou organiseren om extra geld in het laatje te brengen.

De eerste benefietdag was een feit. 22 juli 2012 werd de weide aan de kerk in Wiemismeer omgetoverd tot een grote benefietweide. Een succes zou blijken want Wiemismeer werd omgetoverd tot één grote familie. Die dag werd bewezen dat onze gemeenschap misschien niet groot is maar wel over een enorm groot hart beschikt.

Maarten en Kelly konden dankzij het geld dat we inzamelden en de andere steun die ze kregen een hele renovatie uitvoeren. Schilderwerken, nieuwe paden werden aangelegd, de bedden werden vernieuwd,..... En er bleven nog wat centjes over die geschonken werden om het onderwijs van de kinderen mee te financieren.

Voor Kelly en Maarten is dit een avontuur die hen in het diepste van hun ziel geraakt heeft, voor ons is het een rede om fier te zijn dat we zo mensen in onze omgeving hebben.

Kelly, Maarten, wij zijn enorm fier dat dankzij jullie een beetje warmte van onze gemeenschap bij kinderen zover weg geraakt is. Bedankt namens die kinderen maar ook namens ons!


Project 2013 De zeereis :Project 2014 : De Ardennen:


Na het succes van onze vakantie aan de zee, besloten we dit verhaal verder te zetten. We werden in begin van het jaar een vzw.

Hierdoor kregen we meer rechtszekerheid, wat ons langs de ene kant als bestuurders bescherming geeft, maar langs de andere kant ook meer geloofwaardigheid en aanzien.

Op 21 juli stonden dit jaar 43 kinderen te wachten in de vroege morgen aan zaal de Posthalt. De zenuwen stonden gespannen, wat zou dit jaar de vakantie weeral brengen.

Al gauw bleek dat we ons weer in een ongelooflijk verhaal zouden begeven. We waren namelijk uitgenodigd op het kasteel van de koning en de koningin.

Na een zoektocht door velden en bossen bereikten we het kasteel waar de koning en de koningin niets van onze komst wisten. Het was de hofnar die ons uitnodigde. Maar die was nergens te bespeuren, alleen stond er een konijn.

Dit konijn bleek de hofnar te zijn. De boze heks had de hofnar in een konijn omgetoverd om zo de koning en zijn gevolg te verjagen uit het kasteel.

Er was echter één spreuk die de hofnar terug tot leven zou brengen. Gelukkig konden we die doorheen de week achterhalen en op de laatste dag was het bingo. We toverden het konijn weer terug in hofnar. En toen was het feest, er werd geschminckt, er werd muziek gedraaid, er was eens springkasteel, mer een grote barbecue als  feestmaaltijd.


Bij aankomst terug thuis werden de mama's en de papa's ook nog uitgenodigd om naar ons liedje en dansjes te kijken. Er was zelfs een frituur waar we allemaal lekkere frietjes mochten bestellen.


Het was weer een ongelooflijke week. Allemaal blije gelukkige kindjes, terug naar huis met een lading vitamientjes.......


Bedankt aan iedereen die dit verhaal heeft mogelijk gemaakt!!!

Naar aanleiding van het succes en de voldoening die we kregen van ons project van 2012 besloten we om dit avontuur verder te zetten.

Verenging Hands Out werd geboren.

Voor 2013 sprongen we echt in een diep donker gat. Het idee groeide om met kinderen van hier bij ons, die het moeilijk hebben, een vakantie te organiseren. Kansarmoede komt meer en meer in de media en wij hadden het idee om kinderen die nooit de kans hebben om eens op vakantie te gaan, die nooit een ontspannen week hebben, die nooit de eerste schooldag een geweldig verhaal kunnen doen over hun vakantie, dat te bieden.

Kampplaats de Hoge Duin in Oostduinkerke werd gereserveerd van 22 juli tot en met 26 juli 2013. 40 kinderen en 20 begeleiders zouden er een avontuurlijke week gaan beleven.

Niet alleen leiding moest er gezocht worden, maar ook een kookploeg en ondersteunende mensen, want alles moest perfect verlopen.

De benefiet werd georganiseerd, steun van onverwachte hoek hielp het plaatje compleet maken.

Maandag 22 juli vertrokken we met een bus vol voor een geweldige week met als thema piraten van de zee.

De weergoden waren zeker op de afspraak, de activiteiten werden enorm gesmaakt en als apotheose vonden de kinderen een geweldige schat, de schat van "kapitein Zilverbaard". Deze schat zat vaol verrassingen. Een mooi T-shirt met het logo van Hands Out geschonken door de familile Schrijvers, cadeautjes voor iedereen waarvoor Thérèske zorgde, en last but not least een inkomticket voor iedereen voor Plopsaland de Panne op vrijdag.

Deze dag kon niet meer stuk. Dit moest natuurlijk afgesloten worden met een groot piraten feest. De barbeque werd aangestoken, er werd lekker gegeten en alsof dat nog niet genoeg was werd er ook nog gedanst en kinderchampagne geschinken op een echt piratenfeest met dans en muziek.

Vrijdag in Plopsaland was zoals verwacht een schot in de roos voor de kinderen, maar ook de leiding heeft er wel een leuke tijd gehad.


Op het einde van de dag stond de bus klaar om ons terug naar huis te brengen. Aan het kerkplein stonden de ouders ons op te wachten. We gaven hen kinderen terug die een hele week energie getankt hebben en straalden van geluk en blijdschap.

Wij, de leiding, waren stikkapot, maar een ervaring rijker die onbetaalbaar is.

Graag citeer ik Roger Ghijsen uit zijn nieuwjaarsspeech van Sint- Vincentius op dinsdag 7 januari 2014 :

Vreugde om de verrassende en ongelooflijke inzet van de vrijwilligers van Hands Out. Wie dacht dat onze jongere generatie minder inzet vertoond kan hier iets van leren: met 40 wildvreemde kinderen een week op vakantie gaan naar zee is durven, het ongelooflijk goed organiseren is kunnen, door de kinderen geraakt worden tot in de diepste vezels van hun lijf is openstaan, opnieuw de uitdaging aangaan is volhouden. Ik zal nooit het moment vergeten dat de bus terug kwam: hele blije kinderen en stik kapotte en zeer ontroerede vrijwilligers.


Bedankt aan iedereen die zijn steentje bijgedragen heeft om dit te laten lukken.

Project 2015 : De zeereis


Project 2016 : De Veluwereis


2014, 2015 , 2016 : 24 december Kerstdiner voor 300 minderbedeelden uit onze omgeving