Over

Hands Out vzw

Hands Out vzw is gestart vanuit het idee van enkele vrienden om het leed van minderbedeelde kinderen een beetje te verzachten.

 

De basis gedachte is dat een kind niet kiest voor de plaats waar zijn/haar wieg staat. Maar die plaats kan wel bepalend zijn voor de start in je leven en de kansen die je krijgt.

Kansarmoede is daarom geen verkeerd gekozen woord. Mensen die in armoede leven zien hun kansen als sneeuw voor de zon verdwijnen. Denk zelf maar eens na over alles wat onze kinderen doen en ondernemen. Overal wordt er lidgeld, bepaalde uitrusting verwacht waarvan we zelf al eens tegen elkaar zeggen " het kost toch allemaal veel". Als de situatie thuis al moeilijk is worden deze dingen alleen maar onmogelijk.

 

Jammer genoeg zijn het al die dingen samen in het leven, onderwijs, vrijetijdbesteding, omgang met anderen,..... die je als mens vormen. Het is een totaalpakket. En zoals elke puzzel is de puzzel pas compleet als je elk stukje gelegd hebt.

 

 

Het hele leed van deze kinderen dragen kunnen we niet, ze toekomst garanderen kunnen we ook niet, maar proberen een puzzelstukje van hun puzzel op zijn plaats te leggen, dat lukt ons wel.

Velen zeggen, het is maar een druppel op een hete plaat, en dat is ook zo. Maar die druppel wat voor ons zo weinig betekent, maakt voor hen een wereld van verschil. En daar gaan we voor.

 

Je hoort zo vaak dat de kinderen de toekomst zijn, maar vragen we ons dan ook af welke kinderen? Alle kinderen of enkel deze die het geluk hebben gehad dat hun wieg op de juiste plaats stond? Voor ons gaat het om alle kinderen....

 

Samen kansen creëren voor hen die door omstandigheden er wat minder krijgen, of ze niet zien..... En dat doen we vanuit de steun van onze eigen warme gemeenschap....

Citaat uit Het Belang Van Zutendaal van vrijdag 10 januari 2014 uit een gedicht van Emily Dickinson :

 

Als ik maar één hart voor breken kan behoeden,

dan heb in niet voor niets geleefd.

Als ik voor één mens de hoop maar weer kan voeden,

die hij verloren heeft.

of weer in 't nest kan zetten, één vogeltje dat beeft,....

Dan heb ik niet voor niets geleefd.

 

Mooier kunnen onze doelen niet omschreven worden.

 

 

Copyright © All Rights Reserved